-1 °C, Budapest
-1 °C
Budapest
Holnap
-5°
Holnapután
-3°
Szerda
2020.01.19. , Sára
g7.hu
G7
Sokasodnak a fenyegető gazdasági jelek északi szomszédunknál.
Jól kell megválasztania az iparágat és a céget, aki jól akar keresni. Végső soron oda érdemes menni, ahol nagyobb teljesítményhez segíthetjük a vállalatunkat.
A Fairphone civil szervezetként a háborút fenntartó fémek bányászata ellen harcolt, de a sikertelenség miatt gyártásba kezdett. Eddig nem voltak túl ...
Ismét egymásra találhatnak a kelet-európai államok és a német autóipar. A tagállamok a szenes erőműveik miatt, a németek pedig a várható ...
A csehekkel és a franciákkal közösen sikerült elérni, hogy az atomenergia választható lehetőség legyen a zöld célok elérésénél.
Mit csináljon egy korlátozott forrásokkal rendelkező startup, hogy sorban álljanak nála a befektetők és berobbanjon a világpiacra? Meg kell mutatnia, ...
El lehet kerülni egy kicsit kellemetlen élményt, ha a többiek nagy része keresztülmegy rajta. Klasszikus potyautas probléma az oltásellenesség.
A munkahely elvesztette a fontosságát, és túl sok idejük maradt arra, hogy rájöjjenek, igazság szerint más munkát szeretnének végezni.
A hároméves munkaidőkeretet összesen egy cég vezette be a szakszervezetek beszámolója alapján. 400 órás túlóra van, de ezt sem viszik túlzásba a ...
Alig több mint egy hónap alatt megvált Uber-részvényei többségétől a cég egyik alapítója, Travis Kalanick.
Nem világos, hogy milyen érdemi lépésekkel tudná élénkíteni a gazdasági növekedést a kormány, ha visszaesik annak üteme.
Rossz időjárás, a drogkartellek versenye, a termelési költségeket sem fedező korábbi árak: sok oka van annak, hogy 40 százalékkal drágult a kávé az árutőzsdén.
Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a déli szakasz felújítása után a buszok átmennek a középső részre. Ezek a tervek azonban túl optimisták.
Mészáros Lőrincék cégvagyonának több mint negyedét kereste meg egy év alatt Denise Coates, a Bet365 vezérigazgatója.
Nincs pénz fejleszteni, viszont ki kell fizetni ugyanazokat a béreket, mint az itt dolgozó, sokkal fejlettebb külföldiek.
(A szerző közgazdász, az Ekonomi a G7 véleményrovata.) A nemrég elhunyt egykori Fed elnökről, Paul Volckerről (1927-2019) mindenki, még ellenfelei is ...
Az USA második legnagyobb cégénél minden a gyorsaságról szól, a dolgozók kíméletlen elvárásoknak kénytelenek megfelelni, egészen addig, amíg az ...
Az elmúlt tíz év magyar kormányai bátran nyúltak a sok sebből vérző magyar oktatási rendszerhez, de nem lett jobb a helyzet, sőt.
Összeszedtük, melyek voltak a legjobb cikkeink idén.
Egyre fontosabb az ukrajnai légi piac, pár hónapon belül már öt ukrán városból lesz közvetlen járat Budapestre.
A finanszírozási zűrzavar tudatos előállítása megerősíti azt a képzetet, hogy a kormány az önkormányzati választási vereségek miatt revansot akar venni.
A kamionos is ember, de még a munkaadója is. A közúti teherszállítás Európában a merev szabályok és az annak feszülő üzleti érdekek között vergődik.
Sorra dőlnek meg a melegrekordok, de a klímaváltozástól független okai is vannak annak, hogy ezen a nyáron különösen durva bozóttüzek pusztítanak Ausztráliában.
Gyorsabban halad előre a karrierjük, mert munkán kívül könnyebben megtalálják a közös hangot.
Már közel 100 ezer magyar dolgozik nyugati szomszédunknál teljes állásban, de lassul a növekedés üteme. Burgenlandban minden hatodik dolgozó magyar állampolgár.
Két francia szociológus tervezte azzal a céllal, hogy a vagyoni egyenlőtlenségre és a társadalmi igazságtalanságokra hívják fel a figyelmet. ...
Jó irány a kórházi tartozások központosítása, de a rendszer alapvető problémáit nem fogja megoldani.
Az arcfelismerő technológia napról napra lesz egyre jobb, olcsóbb és veszélyesebb. Olyan, mint az atomenergia: rossz kezekbe kerülve elképesztő ...
Az egész régió leginkább kiegyensúlyozott gazdasága.
Eddig mintegy 480 millió emlős, hüllő és madár halt meg a tüzekben. Most több videó is megjelent, ahogy állatok holttestei tömegével fekszenek utak mentén.
A munkahelyeken egyre fontosabbak azok a tulajdonságok, amelyeket nem lehet jól felmérni önéletrajzok és interjúk alapján, ezért kénytelen új ...
Technológiai startupok és biztosítók szövetkeznek, hogy kiolvassák a trendeket a magánegészségügy adataiból. Évek is eltelhetnek, mire kiderül, mi éri meg.
A szektor legkevésbé hatékony, sokszor szürke zónába hajló részébe készülünk beleönteni évi 12-14 milliárd forint közpénzt.
Tűpontos marketing az interneten, orwelli megfigyelőtechnológia, robotok által írt filmek. Azaz az idén is folytatódhat az AI menetelése.
13,5 milliárd eurós pluszt hozott össze tavaly a német költségvetés, megdöntve a 2015-ös, 12,1 milliárdos rekordot.
Elvesztette első helyét a világ repülőgépgyártói között a Boeing. Az amerikai vállalat tavaly 380 repülőgépet adott át, míg az Airbusnál 863 ...
Az államközpontú magyar modell piackorlátozó jellegének megszüntetésére kevés az esély, de legalább a hosszabb távon nagy gondokat okozó, ...
Többszörösen is előnytelen helyzetben vannak a magyar nyugdíjasok, és ma már nemcsak az alacsony mértékben emelkedő ellátás a probléma.
Még több cikk