1 °C, Budapest
1 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
-2°
Kedd
-2°
2019.02.16. szombat, Julianna
g7.hu
G7
Sokkal motiváltabb és jobb teljesítményt nyújt az a munkavállaló, akinek pénteken már nem kell bemennie dolgozni.
A nyugati világban évek óta lázadnak a hatalmon lévő politikusok és a középosztály közötti túlzott távolság ellen. Macron ezt a távolságot személyesíti meg.
Változik a különböző hivatásokról alkotott kép a társadalomban, például ma már nem menő politikusnak lenni, pedig 30 éve még nagyon is az volt.
Ha annyit kapnának a német autógyártó magyar dolgozói az általuk megtermelt értékből, mint a németek, akkor közel másfél milliós bruttójuk lenne.
A cégeknél a nem a lehető legkevesebbet kereső 1,02 millió alkalmazott bruttó átlagbére 493 ezer forint volt pár hónapja számításaink szerint.
Még egy indok, ami miatt érdemes minél továbbtanulni.
Novemberben 1884 embert bocsátottak el csoportos leépítés keretében. Ennél többet 2016 júniusában küldtek el utoljára ilyen formában.
Eddig sosem látott adatokat szereztünk arról, hogy mennyit keres a Németországban dolgozó százezer magyar.
A virtuális ügyfélszolgálati munkatárs jóvoltából az emberi operátorok munkája színesebbé vált, a telefonálók pedig elégedettek az új kolléga felkészültségével.
És persze pincérek. Új kutatás készült arról, hogy kik hiányoznak a cégeknek.
A munkaügyi hivatal jelentése tisztán leírja, mi megy az ipari cégeknél, és az eredmény teljes mértékben rímel a rabszolgatörvényre.
A jövőben egyre képzettebb munkaerőre lesz szükség. Magyarországon azonban ezzel ellentétes folyamatok zajlanak, a kormány a szakmunkásképzést erőlteti.
Az avokádó, a Palermo paprika és a cukkini a zöldségpiac feltörekvő sztárja, a padlizsánnak viszont leáldozóban van. De miért vesszük télen ...
Már több mint háromszázezren katáznak, de csak minden huszadik vállalkozást ellenőrzi az adóhivatal.
Már több mint háromszázezren katáznak, de csak minden huszadik vállalkozást ellenőrzi az adóhivatal.
Az Eurostat adatai arra utalnak, hogy viszonylag jó béreket tudnak kialkudni maguknak a pályájuk legelején álló munkavállalók Magyarországon.
Volt olyan év, amikor a kávéfőzőiről ismert szarvasi gyár bevételének kétharmada a svéd lakberendezési lánctól jött. Tavaly pedig úgy ...
Csak a dízelbotrány miatt a perére váró cégvezetőnek annyi lelépési pénzt fizettek, mint 73 győri munkásnak egész évben. A német multi adakozni ...
Dancsó Péter és PamKutya videóit összesen nem látták annyian, mint a KerekMeséét. Cégportrénkból az is kiderül, mennyi pénzt hoz a legnagyobb ...
Továbbra is Gyurcsány Ferenc a legjobban kereső képviselő, őt 37 fideszes és KDNP-s követi, Bajkai István és Seszták Miklós vezetésével.
Dancsó Péter és PamKutya videóit összesen nem látták annyian, mint a KerekMeséit. Cégportrénkból az is kiderül, mennyi pénzt hoz a legnagyobb ...
G7 podcast! Eheti vendégünk egy szókimondó közgazdász, akinek megvan a véleménye azokról a cégekről, amelyek nem tudnak a megélhetéshez elegendő bért fizetni.
Amikor nem a pénz volt a legfőbb vágyálom, amikor a nagykereskedőket neppernek tekintették, a vásárlás nem szórakozás, hanem inkább nyűg volt, és ...
A külföldi tulajdonú cégek nagyon fontos szerepet töltenek be a magyar gazdaságban, Európán belül csak Írországban nagyobb a súlyuk.
Az OTP-nél azt tapasztalták, hogy az új módszernek köszönhetően javult a feladatok tervezése, egyszerűsödött a dokumentáció.
"Felmerült az igény", de csak 600 milliós vagyon felett. A fejlett világban az elit egyik legnagyobb trükkje, most behozzák Magyarországra is.
Jogi értelemben valószínűleg bukó helyzetbe hozta magát a Magyar Suzuki, de saját szempontjából ésszerű lépés lehetett: ha nincs szakszervezet, ...
Lengyelországban a boltszám csökkenése négy éve megy, Szlovákiában nem éri meg az éjjeli nyitva tartás.
Még több cikk