0 °C, Budapest
0 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2020.05.30. szombat, Zsanett, Janka
g7.hu
G7
A közbeszerzéseknél is elég jól lekövethető, hogyan vágta haza a koronavírus a gazdaság egyes szegmenseit. Van, ahol munkás nincs, máshol a ...
A kormány nem segíti meg azokat, akik önhibájukon kívül vesztették el a munkájukat.
Vannak olyan termékek, amelyek forgalma öt-hatszorosára nőtt a webáruházakban, másoké negyedére csökkent. Országonként is vannak eltérések.
Hosszas ámítás után, késlekedve mutatták be a magyar Kurzarbeit részleteit. A program kegyetlenül kisstílű lett, pedig most nagy szükség lenne a ...
Lett volna mozgástér a költségvetésben, hogy érdemben segítsenek a cégeknek és a munkájukat elvesztőknek. Az is egy döntés volt, hogy nem élnek ezzel.
A járvány utáni világ csak fel fogja gyorsítani az eddigi trendeket. Most még jobban lejt a pálya a tech cégeknek.
Visszapattanhatunk a németekkel együtt a gödör mélyéről, de 4-5 évbe is telhet, amíg a 2019-es szintet újra elérjük.
Van közgazdasági racionalitás amögött, ha nem másoljuk le egy az egyben a német kurzarbeitot, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a kormány elmérte az arányokat.
A turizmus leállása és a közlekedés visszafogása világszerte szinte reménytelen helyzetbe hozta a közösségi rolleres cégeket.
Valóban jó a távmunka a környezetnek? Mit hasznosíthatunk a mostani tapasztalatokból? Sok más mellett ezekről beszélgetett Litkai Gergely Bart István ...
Ha most is tartjuk az egészséges étrendet, a szervezetünk és később a pénztárcánk is meghálálja.
Utólag látszik majd, hogy mire volt elég az egyes országokban a kurzarbeit, de a feltételeket összehasonítva a magyar szigorúbb és kevesebbet ad, mint ...
Óriási kavarás megy az európai légitársaságok megmentése körül, a politika helyezkedik az egykori nagy mamutok körül.
Jelentősen csökkent a szegénység a teljes népességben, de a dolgozó szegények aránya nagyot nőtt. Ez nem független attól, hogy az állam a ...
Az elmúlt húsz év a gazdasági kockázatok egyénre tolásáról szólt, a koronavírus-járvány lendületet adhat egy új társadalmi szerződésnek.
Rengeteg munka és még mindig sok kétség jellemzi a márciusban távoktatásra váltó főiskolák és egyetemek működését, de az átállás meglepően sikeres volt.
A járvány miatt számos olyan intézkedést is meg kellett hozni, amelynek következtében évtizedeket ugrik előre a két nagy, forráshiányos állami ...
Minden nyolcadik forintot meg kell fogni a fővárosi büdzsében.
A felhalmozási láz megdobta a márciusi kiskereskedelmi forgalmat, de ennek nagyon nem örülhetnek a boltláncok, az élelmiszergyártók pedig végképp nem.
Olyan feladatokra pazaroljuk el anyagi forrásainkat, melyek messze nem fenyegetnek olyan erővel, hogy megérdemelnék a figyelmet.
Először csökkenhet, majd emelkedhet azoknak az aránya, akiket határozott időre szóló szerződéssel foglalkoztatnak. A folyamat már itthon is megindult.
Elvileg másfél hete újraindult az egészségügy, de sok helyen még most sem teljesen tiszta, hogy mikor, milyen óvintézkedésekkel, és kit láthatnak el.
Rengeteg szolgáltatóhelyre az emberek fele-kétharmada akkor sem térne vissza, ha már lehetne. Így hiába reménykedtek sokan, nem V alakú lesz a válság.
Egy kísérlet annak járt utána, hogy vajon valóban növeli-e a szellemi teljesítményünket a kávéfogyasztás. Érdekes az eredmény.
Valószínűleg részben kényszer az agresszív terjeszkedés a magyar alapítású légitársaságnak, de ettől még bejöhet.
A konzultációra bejáró rákos betegek fele eltűnt a járvány miatt, és biztos, hogy az új betegek egy része nem jut el időben az orvoshoz - mondja ...
A magyar kurzarbeitot a cégek nagy része még mindig nem szereti, de egyre többen bevállalják, hogy rajtra készen álljanak.
Több mint 20 ezer ember kérte ki egy érme véleményét a döntéséről, és az volt igazán boldog hosszú távon, aki változtatni tudott a megszokott életén.
Sok irodában lehet melegebb az idei nyáron, ha csökkenteni akarják a vírusfertőzés esélyét. Éttermekben kevesebb időt töltünk, ott a szabályok ...
6 milliárd forint állami támogatással 11 inkubátorcég eddig 139 startupot segített elindulni, a kétes hírű Jeremie programhoz képest sokkal nagyobb sikerrel.
Az egészségügyi felszerelések terén önellátásra törekszik a kormány, sőt, mintha ezt más ágazatokra is ki akarná terjeszteni, ami furcsa egy ...
Magyarország szempontjából különösen fontos, hogy mi lesz az autóiparral, ami az utóbbi hónapokban nagy bajba került, és egyébként is több nagy ...
A gazdasági szereplők közül sokan attól tartanak, hogy a késéshez hasonló, vagy még rosszabb hatása lehet, ha túl hamar megszüntetik a kurzarbeitot.
Négy és fél év alatt 15 ezer embert kell elküldeni a ZF-nél, és ennek csak a fele lesz Németországban. A cég egyik fontos leányvállalata Egerben van.
Még több cikk