10 °C, Budapest
10 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2019.12.09. hétfõ, Natália
g7.hu
G7
A rendszerváltás óta harmadszor dőlt be a szocializmus idején Magyarországon is népszerű Favorit kerékpárok gyártója. Az ügy sok részlete a ...
Olyan felmérés jelent meg, amely ugyan mexikói adatokat dolgoz fel, de a következtetések jó része Kelet-Európára is érvényesnek tűnik.
Akkor sem látszik, hogy a kormánypárti vezetésű önkormányzatok jobb anyagi körülmények között működnének, ha egymáshoz sok szempontból ...
A német duális szakképzés sikertörténete az utóbbi tíz évben hanyatlásba fordult, a cégek egyre nehezebben tudnak diákokat felvenni.
Az uniós lista végén kullogunk az exportunk hazai hozzáadott értékének tekintetében, pedig ennek javítása nélkül hosszabb távon meg vagyunk lőve.
Több munkahely jött létre 2010 óta, mint amire akkoriban a legtöbben számítottak, ám az egymilliós plusz nem lesz meg.
Hét generációig tart egy szegény családnak középosztálybelivé válni Magyarországon. De miért? Michael Förster, az OECD vezető szociálpolitikai ...
Az előző fővárosi vezetés állami segítséggel sem tudta visszavásárolni a Fővárosi Csatornázási Művek privatizált részvényeit, de Karácsonyék is megpróbálják.
Volt egy jó 30 milliárdot érő bank, amit Mészáros Lőrinc, a TV2 új tulajdonosai és jó pár kisrészvényes birtokoltak. Aztán jött egy furcsa ...
Annyit keres a kormány a fővárosi és agglomerációs autókon, amit a főváros a dugódíjból tervezne beszedni. Utóbbitól mégis félnek.
Több tudományos módszerrel is megállapították, hogy jót tesz a diákok teljesítményének, ha ki tudják aludni magukat.
2021-től kezdve már ilyen ultrahatékony módon szelektálhatnák a szemetet Európában. A technológia az önkiszolgáló vásárlást is jelentősen meggyorsítaná.
Kétszázmilliárd forintra értékelték fel Orbán Viktor barátjának családi cégét. A felcsúti gázszerelő nagyjából a 1200. leggazdagabb ember lehet a világon.
Nagyjából 360 ezren KATÁ-znak, közülük azoknak kell aggódniuk, akiknél ez valójában munkaviszonyt leplez.
Évtizedeken át keresték, hogy minek tudható be a szélerősség gyengülése a 80-as évektől kezdve, ebben az évtizedben viszont megfordult a trend.
A világ legjobb munkája, legalábbis nekem
Beültem 24 órára egy kamion anyós ülésébe, és elbeszélgettem a járművön egymást váltó sofőrökkel. Mennyire unalmas napestig tempomattal ...
A kormány többféle módon rombolja a bizalmat Magyarországon. Ezzel az embereknek nem segít, legfeljebb a saját hatalmát próbálja megtartani.
Nem véletlenül döntöttek úgy Mészáros Lőrincék, hogy inkább mégis eladják a legnagyobb magyar szénerőművet. Annyira megdrágultak a szennyezési ...
Közel két és félszeresére nőtt az ukrán állampolgárságú munkavállalók száma Magyarországon 2018 és 2019 első féléve között. A magyar ...
128 millió eurós befektetést kapott a Vinted névre hallgató használtruhaportál, ami már Nyugat-Európában is jelen van, és egy év alatt ...
A céges flották legnépszerűbb autója alaposan megdrágulhat, kérdés, hogy hajlandóak lesznek-e ekkora felárat fizetni érte.
Van jogunk arra, hogy reklámoktól megvédve éljünk? - teszi fel a kérdést az Alapblog szerzője.
Hiába a műanyagellenes propaganda, Nagy-Britanniában egyre több szatyor fogy. Különösen a többször használatosnak szánt fajtákból.
A magyar főváros stabilan tartja magát a világ száz legfontosabb turisztikai célpontját jelentő város között.
Mi marad a magyar közgazdászképzésből? Erről lesz a következő rendezvényünkön.
Profi kertészeti szakemberek fiatal informatikusok segítségével vágtak bele az agráriumot világszerte digitalizáló vállalkozásba.
Egyre több online kereskedő teszi lehetővé, hogy akár egy évig is ingyen vissza lehessen küldeni a matracokat. Ezt kihasználva egyre többen állnak ...
Kicsit késve, de megérkezett a digitalizáció a jogi szolgáltatásokhoz is.
Piaci körülmények között nem bizonyított, politika-közeli vállalatok is sok tízmilliárd forint forráshoz jutnak az MNB legújabb programjában. ...
Egy friss kísérleti kutatásból kiderült, hogy még azonos eredmény mellett is rosszabbnak értékelik saját teljesítményüket a nők.
Miután sokszor bebizonyosodott, hogy kevesebbet dolgozni hatékonyabb, érdemes a kérdést történeti és pszichológiai összefüggésbe is helyezni.
560 euró havonta, megkötés nélkül - jól hangzik, de a finn alapjövedelem-program egy nemes cél szürreálisan banális bukásával ért véget.
Még több cikk