20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
16°
Kedd
2020.03.28. szombat, Gedeon

Önfejlesztés

Előfordulhat, hogy a mostani helyzetben az évvégi jegyeket is a távoktatásban megszerzett tudásra kapják majd a diákok. De hogyan lehet lehet így osztályozni? Ez a minisztérium tanácsa.
A sok tanulás után kell a lazítás. Kapcsolódjatok ki ezzel a kétperces helyesírási kvízzel. Mindegyik kérdésre tudjátok a választ?
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szerint akár 2-3 évbe is beletelhet a válságkezelés. Részletes javaslatot dolgoztak ki a kormány számára, ám választ egyelőre nem kaptak.
A koronavírus okozta járványhelyzet a felnőttképzők életét is felborította. Az ikk.hu oldalon már olvasható egy ajánlás az intézményeknek az OKJ-s képzések megtartásáról. Emellett jelenleg is előkészítés alatt áll egy javaslat, mely iránymutatást ad a felnőttképzés szereplői számára.
A felnőttképzések a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetre tekintettel megvalósulhatnak online formában is Magyarországon – közölte a Felnőttképzők Szövetsége (FVSZ) pénteken az ... The post Koronavírus – FVSZ: a felnőttképzés online formában is megvalósulhat appeared first on KÖZSZOLGÁLAT.hu .
Az egyetemeken, főiskolákon a jövő héten is távoktatásban folytatódik a hallgatók képzése - közölte az ITM az MTI-vel csütörtökön.
Sok kérdésben kell az Ember Erőforrások Minisztériumának (EMMI) döntenie a koronavírus járvány miatt bezárt iskolákkal kapcsolatban. Mi lesz a kompetenciaméréssel, megtartják a témaheteket, mi történik a nyelvi mérésekkel, és a sportméréseket hogyan fejezik be a tanulók? Itt vannak a válaszok.
Milyennek tartják eddig a digitális oktatást? Mennyire volt nehéz az új rendszerhez alkalmazkodni, és mennyi feladatot kapnak a gyerekek? A rengeteg diák és szülő véleménye után a tanárok is beszámoltak nekünk eddigi tapasztalataikról.
Vanessa Bryant has shared a sweet video of her late husband Kobe Bryant. The 37-year-old wife of the late basketball star took to Instagram on Thursday (March 26) to post the clip. In it, Kobe talks about coaching their daughter Gianna, who tragically passed away along with Kobe and seven other victims in a helicopter ...
Kérhet-e a tesitanár videót a diákoktól a jobb jegyért? Baltay Leventével, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyvédjével beszélgettünk a kérdésről.
Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a ...
Decision to be made collectively with all 20 teams involved Clubs concerned about cash-flow problems Premier League footballers are likely to accept wage deferrals as clubs look to ward off financial problems caused by the coronavirus pandemic. With all football in England suspended until 30 April at the earliest ...
Talán Magyarországon ma még paranoiásnak tűnik a szájmaszkhordás, az állandó cipőtalp- és ruhafertőtlenítés, viszont, ha egy társadalom többsége képes saját elhatározásából átállni erre a működésmódra, van esélye a vírus elleni háborúban.
A koronavírus terjedése miatt egyre több ország oktatási kormányzata dönt úgy, hogy egy-két hétre vagy határozatlan időre bezárja az óvodák, iskolák és egyetemek kapuját. De hol vannak ezek az iskolabezárások? Itt nézhetitek meg térképen.
Valószínű, hogy több hónap, amíg helyre áll a normális élet. Ezért szükség van arra, hogy távlatokban gondolkodjunk - írja az óvodapedagógusoknak a Nemzeti Pedagógus Kar. Szerintük így működhet a Home Office az óvodákban. Az Eduline cikke .
A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közlése szerint nincs koronavírus-fertőzéssel azonosított személy a rektor kontaktjai között.
A Vodafone ingyenes kurzussal segít
A Vodafone Magyarország Alapítvány a koronavírus-járvány miatt elrendelt iskolalátogatási tilalom ideje alatt ingyenessé tette a pedagógusok számára az E-skola elnevezésű e-learning alapú, a pedagógusok digitális kompetenciájának fejlesztésére irányuló kurzusát. Az IKT eszközök a tanórán ...
A koronavírus terjedésének lassításáért március 16-tól minden iskola bezárt, a tanároknak és a diákoknak pedig digitális távoktatásra kellett átállniuk. A hirtelen változásra több ezer egyetemista és tanár reagált: egy hétvége alatt megalkották az Oktatás Online Digitálisan honlapot, az OKTONDI-t.
A New York-i Metropolitan Operaház mindennap egy régebbi előadását felteszi az internetre és 23 órán át lehet streamelni. Ezen a héten Wagner operák vannak a soron.
Március 25-ig, azaz máig még módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések. Mindezt idén elektronikusan is megtehetitek. Mutatjuk a szabályokat.
Péntekig meghosszabbította a Diákhitel Központ a hiteligénylési határidőt Diákhitel1 esetében a koronavírus miatt - közölte a központ az MTI-vel.
A munkanélküli segélyezés hazai rendszere kirívóan és szükségtelenül szigorú. Ez már nem a munkára ösztönöz, hanem válság esetén rontja a kilábalás esélyeit.
1985-től 2001-ig pedagógusként dolgoztam egy szomszédos országban.2001 óta élek és dolgozom Magyarországon pedagógusként, vagyis 19 éve.(57 éves vagyok). Kérdésem: ha most 1 évre fizetés nélküli szabadságot veszek ki, (öreg szülők ápolása) az bele fog-e számítani a munkaviszonyomba? Így meg ...
Mit tapasztal egy-egy tanár és szülő, hogyan működik az új, távoktatási rendszer az ő szemszögükből? Újabb olvasói véleményekről számolunk be, amelyekből mindez kiderül.
Még több cikk